Fiskeboller

Fiskeboller

Her kan du enkelt lære hvordan du lager en knallgod hvit fiskebollesaus.

3-4 porsjoner

15 min

 

Ingredienser

1 pakke Madam Bergen fiskeboller

poteter

gulrøtter

Den perfekte fiskebollesaus:

3 dl kraft fra Madam Bergen fiskeboller (all kraften fra en pakke)

3 dl melk (slik at det blir 6 dl væske til sammen)

60 gr smør

1 finhakket sjalottløk

3 ss hvetemel (45 gr)

1 ts flaksalt

1 ts sitron

1 klype malt muskatnøtt eller -blomme.

Relaterte produkter

  • Bruk all kraften fra pakken med fiskeboller og tilsett melk slik at det blir 6 dl til sammen. Dette skal være en perfekt mengde til antall fiskeboller i pakken. Finhakk en sjalottløk eller ¼ gul løk. Ha løken i kjelen sammen med smøret. Kok opp i cirka 1 minutt, til løken begynner å bli blank (ikke brun). Trekk kjelen av platen og rør inn melet med en ballongvisp. Rør nå også inn all melken og fiskebollekraften. Nå skal sausen være tynn som vann. Sett kjelen på platen igjen og kok den opp under jevn omrøring med vispen. Når sausen har kokt godt opp og blitt tykk, smakes den til med muskat, salt og sitronsaft. Skru ned varmen og la sausen småkoke i 5 minutter før du heller i fiskebollene. Nå har du en perfekt hvit saus med klassiske fiskeboller. Hvis du ikke ønsker små løkbiter i sausen, kan den siles.

Kokte nypoteter med hakket dill og gulrøtter smaker perfekt til.